Tips på bra headset för kontor

Medlem
Tips på bra headset för kontor

Hej,

Jag letar efter ett stycke headset att ha till kontoret för möten men också kunna lyssna på musik ur. Därför ligger prio högt på att de ska återge en fin ljudbild.

Krav:
*Trådlösa
*Brusreducering (ANC)
*Bra ljud för musik
*Bra ljudupptagning på nära håll men brusreducering för omgivning

Jag har som önskemål att de även går att plugga in med aux-kabel men inget måste.

De jag kollat in, som tyvärr inte har AUX är dessa:

https://www.dustin.se/product/5011259684/evolve2-75-link380a-...

https://www.dustin.se/product/5011176239/adapt-563

Har någon här testat ovanstående, vad är era upplevelser? Andra tips? Jag har tänkt mig max 4000:-.

Tack på förhand
/Martin

Flakmonkey

Inte testat någon av de där två. Där jag jobbar så har det börjat erbjudas Hyper X Cloud headsets på kontoret. Vissa tar trådlösa andra som inte vill behöva bry sig om batteritid har trådade. Jag har ett par såna här tex https://www.webhallen.com/se/product/213053-HyperX-Cloud-2-Ga...

Är väl inga värstinglurar och just den modellen har inte brusreducering, men det finns kanske andra modeller där det finns. Det viktigaste för oss var att mikrofonen inte skulla snappa upp ljud runtomkring och de fungerar utmärkt för det ändamålet. Musikkvaliteten är bra den också tycker jag även om jag inser att det är extremt subjektivt. Har kollegor som är riktiga audiofiler och de skulle väl inte ta i dem med tång, men de skulle å andra sidan inte ha ett headset för musik öht eftersom det inte finns några genvägar till det perfekta ljudet.

Medlem

Jag har ett par Sennheiser Epos 660 kopplade till jobbdatorn och jobbtelefonen, fick dessutom dem att funka med Nintendo Switch. Funkar utmärkt för samtal, möten, poddar och musik, och brusreduceringen är så effektiv att man nästan blir chockad när man tar av dem. AUX är jag osäker på, men det ser åtminstone ut att finnas ett 2,5 mm-uttag på mina.

Borde gå att hitta för strax över 3000 SEK.


signatur

Ryzen 9 5900x & RTX 3070 Ti | Nintendo Switch | PlayStation 5
PSN: DocPjotor | Steam: Gorrsnus

Medlem

Självt fick jag förvalda arbetshörlurar tilldelade åt mig så hade inte möjligheten att välja. Men jag är nöjd med dom, de bara funkar å gör sitt jobb.

Jabra link 370

+Trådlösa
+bra ljudupptagning
/inget speciellt ljud
-ingen brusreducering

Många rekommenderar Sony WH-1000XM4 då de är bra musikhörlurar och har brusreducering samt uppfyller mycket av det du efterfrågade. Ända nackdelen är skifte mellan enheter för LDAC-codec, du kan läsa recensionen på Sweclockers här.

Medlem

Själv intresserad av att hitta ett riktigt bra, prisvärt, headset för kontor, som funkar bra med "Teams" etc. Trodde det skulle bli lätt att hitta ett sådant, men verkar som alla tänkbara alternativ antingen visat sig ha kass mikrofon eller kasst ljud. Så intressant tråd att följa.


signatur

AMD Ryzen 9 5900x| Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero X570 | G-Skill 32GB DDR4 3600Mhz CL16 Trident | MSI Geforce RTX 3080 10GB Gaming X Trio | Phantek P600S | Creative Sound BlasterX AE-5 Plus | Corsair RM850X 850W | Samsung 980 Pro 1TB M.2 NVME | Kingston A2000 1TB M2. NVME | Corsair H150i Pro XT
LG 38GN950 | LG Oled 65C7, 65C1 och 55C9
Xbox Series X | Playstation 5 | PSVR 2 | Oculus Quest 2

Medlem

Dessa erbjuds av min arbetsgivare, gissar på att de är bäst för de är dyrast.

https://www.komplett.se/product/857219/mobil-klockor/headset-...


signatur

Inget blir någonsin bättre eller går över - du bara vänjer dig.

Medlem

Jag har dessa och är mycket nöjd
https://www.dustin.se/product/5011233653/voyager-focus-2-uc-m...

Visst, du får inte lika bra NC eller lika bra ljud för musik som om du skulle använda tex Sony WH-1000XM4.
Men den sortens headset är ju helt förfärligt värdelösa att använda i möten, sitter du i kontorslandskap så kommer ljud från flera bord bort tas upp i micen och skickas in i mötet. jag bytte till Focus 2 efter den feedbacken från kollegor samt att jag tvingat en kollega som använde Bose QC35 att sluta använda dem i möte.


signatur

SHEPERD S HEPAURD SHEPARUD!!!

Medlem

När man läser kontor som kon-tor och tror att det var KOTOR som menades…


signatur

Halo kompis!

Medlem

Har kört med bose quitecomfort 35 i flera år. Använts varje dag på jobbet och hemma i 4+ år nu och funkar utmärkt fortfarande. Köpte dom mest för jag va trött på headset som blir obekväma efter några timmar. Kör dessa 8h om dagen och märker knappt av dom, plus riktigt bra ljud och nc!

Micen är dock inget att ha, det funkar bra i vanliga samtal men inte om man ska spela eller ha musik på samtidigt. Dom går in i ett handsfree läge som inte funkar utanför vanliga samtal, jag löste det genom att bara köpa en bra skrivbords mikrofon istället.

Trådlösa men bra batteritid, laddar 1-2 ggr i veckan

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4486607

1
Skriv svar