3. Årets bästa RTS (strategispel)

Vinnare: Ground Control

Ett grafiskt mästerverk som riktar in sig på striderna och taktiker istället för resurssamlande. Svenska Massive Entertainment slog igenom med den här titeln som var det första riktigt lyckade strategispelet helt i 3D. Efter att Ground Control släpptes, har det kommit både nya kartor och tilläggspaket för spelet, som varit helt gratis - till skillnad från vissa andra tillverkare som tar fullpris för snart nog varenda buggfix.

Ground Control har också visat sin styrka multiplayerspel, även om det inte är tillnärmelse lika många som spelar det som t ex Counter-Strike.

Utmanare:

Sudden Strike

Sudden Strike gjorde en veritabel kometkarriär när det dök upp på butikshyllorna i höstas. Precis som Invasion Normandy, utspelar sig Sudden Strike under Andra världskriget, och det är en värdig utmanare till titeln om årets strategispel. Dels är det ett av det fåtal spel som verkligen ger spelaren en bild av hur otroligt komplicerat det var att slåss mot pansar och bombflyg, dels vilket kaos som ofta utbröt i stora fältslag. I Sudden Strike finns det scenarier där man kontrollerar upp till 1000 enheter - och varenda en av dem går att ge egna order...

Red Alert II

Red Alert 2 bidrog kanske inte med alltför många nyheter, men då utvecklarna Westwood står bakom med sin stora erfarnhet med strategispel så kan inte resultatet bli dåligt.

Close Combat 4: Invasion Normandy

Fjärde spelet i en serie som inte har ändrats för mycket genom åren. Men ändå står Close Combat obesegrade som det mest verklighetstrogna men ändå actionladdade strategispelet vi har sett.