Uppdatering 21.10: Den utlovade snabbfixen är nu släppt, och den fixar nedanstående. En tidigare utlovad fix av kamera-jitter har skjutits fram, det kommer i en framtida patch.

The Last of Us Part I v1.0.1.7 Patch Notes for PC

  • Fixed an issue which could cause the Xbox controller stick inputs to erroneously read as zeros for brief periods of time

  • Fixed an issue where the 'Reset to Default' function in the Graphics menu under Settings could make improper selections

  • Fixed an issue where the HUD performance monitors could impact performance when enabled

  • Fixed an issue where a crash could occur when using [ALT+ENTER] to toggle between Fullscreen and Windowed modes

  • Fixed an issue where a memory crash could occur during the transition from the end of the game into the credits sequence

  • Fixed an issue that could cause a crash while the game launched

  • Added additional crash report logs to provide further insight for developers

I samband med detta har Nvidia släppt en hotfix driver för grafikkort i Geforce RTX 3000-serien. Hotfixen åtgärdar slumpartade krascher och bör således installeras. Mer info och hämtning här.

På fredag kommer som sagt en större patch, info om innehållet i den lär komma då. Naughty Dog upprepar att spelet kommer verifieras för Steam Deck vad det lider. Okänt när i nuläget, men mer info utlovas löpande på deras Twitter.

Ursprunglig nyhet: Pc-releasen av The Last of Us Part 1 möttes av massa skäll för att spelet var buggigt och prestandan kass. Minst en uppdatering har släppts, men flera till är på gång.

Först ut är en hotfix, och den ska komma någon gång i dag. Den följs på fredag av en patch. Vad dessa två buggfixar gör får vi veta när den första släpps, säger Naughty Dog.

Studion prioriterar att få ordning på pc-versionen, och det är givetvis det enda rätta. Dessvärre gör det att Steam Deck-ägare kommer få vänta länge på att få se spelet fungera dugligt på den. Att det är tänkt att släppas där har antytts ett tag, och Naughty Dog gör det nu officiellt, men alltså med tillägget att man behöver fixa den vanliga pc-versionen först. Det är inte känt hur länge det kan tänkas ta.