Strategiälskande Xbox-spelare kan glädjas åt upptäckten att Age of Empires 4 kanske genomgår interna tester på plattformen. Det är Twitter-användaren Alumia_Italia som upptäckt att "XIP_CAR_JANUARY_2022" nu finns tillgänglig för interna tester på Xbox Insider Hub.

"Car" ska stå för "Cardinal", som är kodnamnet Microsoft använder för Age of Empires 4, och det spekuleras i att "XIP" kan stå för Xbox Insider Preview. De tidigare interna testerna av spelet på pc har haft en helt annan namnstruktur, och därför antas detta vara något nytt.

Och visst vore det välkommet med lite mer strategi till konsol, men frågan är om Age of Empires 4 är det bästa alternativet. I FZ:s recension kommenterade recensent Henrik Norling att striderna ofta kändes oöverskådliga och att det ibland kändes lite väl storskaligt.

Det var då på pc, och med handkontroll blir det sannolikt något otympligare. Xbox-konsolerna stödjer visserligen mus och tangentbord, men ska spelet släppas på konsol lär de vara illa tvungna att få det att fungera åtminstone någorlunda väl med handkontroll.

Men allt detta är bara spekulationer i dagsläget och det interna testet har inte nödvändigtvis något med Xbox-konsolerna att göra. Vi får snällt vänta tills Relic Entertainment eller Xbox Game Studios utannonserar den eventuella konsolversionen.