Inlägg av gamleaggan

Inlägg som gamleaggan har skrivit i forumet

Skrivet av Fezk:

Elden Ring har en riktigt bra berättelse. Både i själva spelet men även händelserna innan spelet tar vid. Så otroligt djup lore och intressanta karaktärer.

Mycket av detta får man dock lista ut själv, alternativt söka svar på, då det inte är en sedvanlig berättad berättelse. Tar man sig tiden så inser man att det är en riktigt välgjord fantasysaga.

Äh. Elden Ring är ett bra spel men inte så mycket mer än så. Måste man ”söka svar” är storyn inte bra per se.

Skulle Super Mario 3 också ha en jättebra story om det fanns tusen sidor lore att läsa på internet?

Skrivet av mrFluffy:

Jag fick nöja mig med en 14 tums tjocktv när man var liten Tiderna förändras antar jag!

Skulle jag idag köpa en tv till mina barn så skulle det bli blocket, så det blir mitt tips, begagnat helt enkelt.

Tycker begagnatmarknaden är jävligt dålig på smart tv-apparater som är lite mindre och som inte är typ 10 år gamla. Åtminstone där jag bor. Känns mest som det är större apparater som begagnat är dyrare eller har ungefär samma pris som de nya jag kollar på.

Tips på billig mindre tv till ungdom

Ska köpa tv åt sonen och tittar på någon 43-tumsvariant då hans rum är förhållandevis litet. TV:n kommer användas till ps5 och lite streaming från Netflix osv. Har väl ingen jättelust att lägga en förmögenhet då sonen främst spelar PC men det skulle även kunna bero på att tv:n han har nu är en otroligt gammal och kass modell.

Har kollat lite på dessa:

https://www.webhallen.com/se/product/363936-LG-43-43UR74006LB...

https://www.netonnet.se/art/tv/22-45tum/philips-43pus760812/1...

https://www.netonnet.se/art/tv/22-45tum/tcl-43p635/1032265.91...

Någon som kan rekommendera någon av dem eller har ett tips på någon annan tv? Ett plus om den går att köpa (och lämna tillbaka om den går sönder) i en fysisk butik, men det är inget måste.

Gamecube och flera spel säljes

Hej!

Säljer brorsans Gamecube och spel. Spana in alla auktioner på https://www.tradera.com/profile/items/5647094/gamleaggan

Skrivet av piddau:

Kanske inte aktuellt denna sommarn, men något att fundera på framöver för just "pappa"-funktionaliteten. Dvs att det är viktigt att kunna stänga av och sätta igång snabbt.

Skaffa en Steam Deck, för Singelplayer spel så är det sjuuukt användbart att bara kunna stänga av när som helst och sen fortsätta precis där man var när man är redo igen(funkar även under cut-scenes). Du kan spela i stort sett dom flesta spel, dom som ger problem just nu är oftast multiplayer spel som kräver nån form av säkerhetsklient som inte funkar så bra via linux(börjar dock stödjas mer o mer).

Stor utgift så klart, men har varit väl värt här hemma.

Fortsätta precis där man var kan man ju på ett PS5, och förmodligen på ett XBSX, också.

OnT: Rougelites typ Hades och Dead Cells och även plattformare som Bloodstained, Tails of Iron och Celeste.

Skrivet av delli:

Ha koll på ditt konto skulle jag säga om du oroar dig över din 8a åring som spelar D4 som kanske inte borde spela D4 alls.
Är som sagt bara skins som säljs där och ger inga fördelar så varför bry sig om att man kan köpa saker in-game?
Världens mest skitnödiga tråd.

Varför borde åttaåringen kanske inte spela D4?

Tror jag kommer sälja min Steam Deck 256 gb. Vad tror ni är ett vettigt pris att ta för den och var säljer man den lättast?

Tycker Spelbutiken suger. De är inte så jävla billiga heller tycker jag. Ska man köpa ett AAA-spel på releasedagen är det typ lika billigt från Elgiganten eller Netonnet.

Var den första av mina kompisar som förbokade Hogwarts Legacy. Pga att jag gjorde det från Spelbutiken var jag den av mina kompisar som fick det sist.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Nä det var så jag klarade den, men ta ned livmätaren till halva livet var svårt nog. Han var så svår att komma in på, sen hade han den där grepp attacken som i stort one-shottade en.

Men nu är jag inte världens bästa Souls-spelare heller, dock så är det ju lite komiskt att det kommer mycket lättare bossar efter.

Ah. Läste någon guide som fick det att låta rätt enkelt bara man gjorde "rätt". Men då låter det lite för svårt för att jag ska orka ta mig an det

Skrivet av Johan Lorentzon:

Så är det ju, men han är onödigt svår med tanke på att spelet blir mycket lättare efter. Grisen som är tredje hade lika gärna kunnat vara första boss då den har ett mycket lugnare attackmönster.

Är den sådär överjävligt svår trots att man summonar divine beast eller är det något du råkade missa?

Finns en loppis i New York som enbart (tror jag) säljer sånt som varit med som rekvisita i film och tv. Problemet är att det inte står någonstans varifrån sakerna kommer, det ser ut som vilken loppis som helst. De här skulle lika gärna kunnat hittas i en låda där för typ 5$

Har kanske spelat 6-7 timmar bara men såhär långt känns det mer som ett barnspel än vad jag kanske hade tänkt mig (trots att det är baserat på barnböcker).

Det stör mig att man inte kan vara så ond man vill, verkar inte göra någon skillnad alls vilket hus man hamnar i etc. Tycker även klädsystemet suger.

Ger det 3/5.

Skrivet av pastapapa:

Vad tråkigt. Väntar du på en ny eller häver du köpet? Förekom inputlagget även i offline-läge?

Väntar på en ny. Från att den skickades tillbaka tog det typ en vecka tills en ny var på gång till mig så det gick väldigt smidigt. Det enda negativa var att jag var tvungen att hitta ett ställe som tog emot UPS.

Jo det förekom offline med och kom typ från en minut till en annan. Hade hunnit ha den i ett halvår innan den började strula.

Skrivet av Fearnox:

Danny Trejo är ju asgrym, har du ens sett Machete och Machete kills?

Ja, det har jag. Därav mitt inlägg om att spelet kom typ 15 år för sent. Den typen av Grindhousehyllningar slutade vara coola för längesedan. Jag kan uppskatta Michael Madsen med, men skulle varken köpa ett spel eller hyra en film enbart av skälet att han är med.

Skrivet av Maysay:

Håller med. Vet inte om jag skulle kalla spelet stjärnspäckat. Är ju bara en massa skådespelare som ingen under 30 vet vilka de är. De kanske var stjärnor en gång i tiden. Men nu???

Exakt. Skrev samma sak till en kompis idag. För oss 80-talister är det namn vi känner igen, men dagens 16-17-åringar kommer totalt skita i de där namnen.

Snusade runt en dosa (portion) om dagen tidigare. Nu har jag bytt till nikotinpåsar. Påverkas inte av skatten och snusar en dosa i veckan istället för en om dagen. Tyvärr lägger jag pengarna jag borde svara på annat, men ändå kul att se hur pass enkelt det gick.

Blev tvungen att skicka tillbaka min deck då den fick jättehögt inputlag oavsett vad jag gjorde. Det gick väldigt smidigt, bortsett från att de envisades med att använda UPS.

Alltså det ser så jävla ruttet ut. Både idén och spelet i sig hade passat bättre för 15 år sedan. Vem köper ens ett spel idag för att Michael Madsen och Danny Trejo är med i det?

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Vi har ju exempelvis ett parti med Midgårdsormen där en upplösning mer eller mindre utlovats.[/li]

Med lite fantasi så fick man väl svaret i Ragnarök?

Verkar intressant, men blir lite tveksam av det där med att man kan bli galen. Det var ju ett av de absolut tristaste momenten i Elden Ring.

Skrivet av Tiggaren:

Haft min några veckor nu och är fortfarande väldigt nöjd!

Lirat igenom en del spel. The Last Campfire var väldigt fint litet pusselspel t.ex. och passade perfa på SD:en.
Castle of Illusion var bra instegs titel. Disneymagi!
Gerda a Flame in Winter var verkligen jättebra också. Förmodligen det bästa jag lirat på Decken hittills.
Sen ett par till titlar till.

Installerat Children of Morta och det verkar suveränt även det.

Jag skaffade SD:en mest för Indie titlar att mysa med i soffan medans datorn får ta dom
större titlarna.

Håller verkligen med om att Gerda a Flame in Winter var bra. Nu spelar jag Persona 5 Royal. Funkar toppen på decken.