Inlägg av IvanOverdrive

Inlägg som IvanOverdrive har skrivit i forumet

1

Stora problemet i spelvärlden. Allt ska anpassas så att man kastar ut ett så brett nät som möjligt.
Att spel blivit lättillgängligt och fler utforskar hobbyn är jätteroligt - det är inte det jag är emot - det är antydan att vi är idioter som jag är skeptisk till.

Doom Eternal är ett av de bästa spelen jag spelat - trots att jag inte tycker om nya spel - Men alla tutorials och extra life funktionen fick mig att kräkas.

Skrivet av fooobar:

När jag först spelade Skyrim för 100 år sedan så uppskattade jag verkligen upptäckarglädjen i spelet.
Utforska och hitta nya saker.
Jag tyckte också om att förfina min utrustning och mina egenskaper.

Jag skulle vilja hitta något liknande igen. Någon som har något tips?

Jag har spelat olika Fallout men aldrig riktigt fastnat lika mycket för dem.
Testat The Witcher 3 men avskydde de komplicerade kontrollerna som jag glömde bort till varje spelsession.
Jag har tittat på Starfield men det verkar fått ett rätt svalt mottagande med för repetitivt utforskande.
Nya Zeldor fångar mig inte riktigt. Det är något med de jobbiga långa dialogerna som irriterar mig.

Jag kan spela på PC, Playstation eller Switch.

Nu är jag ju inte den som är så mycket för nya spel och Elder Scrolls serien har varit död för mig sen jag installerade och testade mitt nyköpta TES 4 Oblivion - Men jag testade Ghost of Tsushima för ett tag sen på mitt PS5. Helt fantastiskt spel och upptäckandet höll mig road i flera veckor. Det bästa nya spelet jag spelat sen Doom Eternal, och innan dess, Deus Ex.

Vill även slå ett slag för att leta dig längre bak i TES serien. Morrowind ger dig otroligt mycket mer frihet, både med tanke på att det utspelar sig i en mycket mer främmande och intressant del av världen och den karaktärsbyggande aspekten, som är otroligt urvattnad i senare Elder Scrolls titlar. Jag spelar Morrowind än idag - 20 år senare och hittar fortfarande nya saker.
Innan du räknar bort det för att du läst att combat inte fungerar så läs på hur du bygger en karaktär - Det kommer spara dig mycket svordomar om du inte testat det innan.

Om jag känner mig kreativ - Cities Skylines 2. Om inte - Morrowind och kika igenom Tamriel Rebuilt, annars så har jag haft min årliga playthrough av Deus Ex än.

Uppgraderingsplaner: Vad blir nästa bottleneck? (specs i tråden)

Då jag tänkt satsa på att uppgradera till RTX 4x serien när nästa generations grafikkort (5-serien) kommer ut så är planerna i full gång på ritbordet. För att stilla begäret tänkte jag satsa på en RAM minnes uppgradering för tillfället, då jag tänker att uppgradera från 16gb till 32gb kan vara vettigt.

Vad som sitter i just nu:

MB: Asus Rog Strix B550F Gaming
CPU: AMD Ryzen 5 5600X
GPU: MSI Geforce RTX 3070
RAM: Hyper X Fury 2x8GB som körs i 3600 Mhz
PSU: 850W

RAM-minnena jag tänkte skulle bli en uppgradering är dessa:

RAM-Minnen

Som jag förstår det stödjer mitt moderkort endast DDR4 minnen - Är det DDR5 som gäller nu för tiden? Så för att framtidssäkra kanske även ett nytt MB kommer bli aktuellt när det är dags? Kanske endast är dumt att köpa ett par DDR4 minnen nu och bättre att vänta?

Jag tänker eventuellt att nästa datoruppgradering kommer bli den "sista" - Då det enda krävande jag spelar är Cities Skylines 2, och jag 99% av övrig tid spelar gamla grejer (från 90-00 tal). Att denna dator byggdes ihop mitt i Covid-eländet gör att det smärtar ännu mer i själen att specsen är att betrakta som "gamla" numera, då jag fick hosta upp 12990 för mitt RTX3070.. men det är en annan historia.. Om ändå MB och CPU behöver bytas i samband med GPU bytet tänker jag att det är lika väl att byta ut rubbet och endast behålla lådan?

Skrivet av Vileoxe:

Det fanns en tråd där man kunde nominera skurkar.

Den måste jag missat helt - järnspik.

Är synnerligen förvånad att inte se Dagoth Ur på listan. Inte bara Elder Scrolls seriens utan tvekan bästa antagonist - men även en av de bättre åtminstone jag stött på.

1