Inlägg av Tomas Helenius

Inlägg som Tomas Helenius har skrivit i forumet

Skrivet av pazu:

Det är fler och fler som förstår att VR bara är trams. Finns absolut ingenting av värde bakom dessa headsets. Att det tog så lång tid för folk att förstå är förbryllande men jag antar att hoppet är det sista som lämnar vissa.

Du glömde fråga mig vad jag tycker innan du berättade vad jag tycker.

Skrivet av Devan:

Deep rock galactic får dlc denna månaden, det viktigaste tillägget är att man nu kan Tverka i baren:

https://clan.akamai.steamstatic.com/images/27142043/2fc125201...

ÄNTERLIGEN!

(Eller kanske ÄNDERLIGEN!)

Skrivet av Cyberz:

Vad var det för konflikt mellan de?

De bråkade om flera saker har jag för mig. Carmack bossade för Id och hade väl inte mycket insikt i att medarbetarna kanske inte delade hans vilja att jobba typ dygnet runt. Och jag vill minnas att de hade olika syn på spelens utformning. Kolla upp boken "Masters of Doom" av David Kushner (som @Anton Q nämnde), den är mycket intressant.

Tekniken för det finns inte i nuläget, tyvärr.

Vi har snackat om det här, och kom fram till att det är svårlöst. De här trådarna lever mycket på att de syns på framsidan, och om de döljs där så tappar de momentum. Därför får de ligga kvar. Det man kan göra är att klicka rubben "Nytt i forumet" så får man en längre lista med färska foruminlägg.

Skrivet av norrby89:

Prejade en polo av vägen på e18 sen in i mitträcket med min 745a (inte med flit såklart) polon 0kte till skroten och jag körde hem med en trasig lyckta!

Bilarna var en aning mer robusta förr! Speciellt Volvo som man nu mera behöver göra framvagnsinställning så fort man kommer inom 2,4 meter av en trottoar! =o

Skrivet av Crank:

Haha soppatörst. Såg ett avsnitt av Trafikmagasinet på tuben där dom testade motorvärmare på en Volvo 240 typ, med motorvärmare så drar den bara 1.5litermilen istället för typ 5 liter milen dom första två milen 😂

Kommer i håg hur folk satte nått plastskydd för att täcka luftinflödet i grillen till kylaren på vintern så att motorn skulle bli varmare snabbare också.

Om 40år så kommer ungarna att skratta åt dagens elbilar som bara gick 20mil på vintern😂

😀
Det var love-hate relationship till den bilen. Men hate-hate för en kompis när han upptäckte att den drog norr om 2 l/milen.

Det är märkligt att svenska bilar länge var så törstiga: spekulerade på en 9-5:a från ca 2009 som drog en bra bit över litern. Landade istället på en V70 från samma år, den drog nära litern trots usel effekt. Aja, off-topic.

Skrivet av Gertzy:

Som en hel recension som ett inlägg i debatten jag försökte dra igång idag

Hehe. Intressant ämne!

Skrivet av demagog:

Jag hade en 245a , -81a. Sålde den 2006. Det är ju ett romantiskt skimmer, men jag minns att den alltid startade och jag fick plats med hur mycket som helst.

En polare i gymnasiet med 242:a körde in i en lyktstolpe. Stolpen föll, bilen fick inte en skråma. En arbetshäst. Sen kom de med nackdelar som obefintlig väghållning och betydande soppatörst.

Skrivet av Decado:

Är det inte lite tidigt att dra igång med 2025 ?
Halva 2024 är ju kvar.

Lika bra att börja skriva upp när datum finns, och 2024-releaselistan ligger kvar.

Skitquiz...

Skrivet av Gertzy:

Tycker då inte jag. Det är någonting som inte har producerats och skeppats så det är många kostnader som inte Sony har men ändå ska du betala mer? Vad är begripligt i det? Ja, skulle nog dra mig för att köpa någonting digitalt för över 800-900 och 700 på rea? Skrattretande. Borde vara nere på typ 250 digitalt. 350 för fysiskt exemplar är helt logiskt och bra pris, hade lätt slagit till på det. Hade kunnat tänka mig det digitalt för det priset också om jag ska vara ärlig, även om jag föredrar fysiskt samlande, och ja rösta med plånboken är det enda som fungerar men tyvärr verkar det inte vara många som bryr sig så det lär fortsätta vara såhär. 

Från Sonys perspektiv är det begripligt: om de tjänar mer på att sälja färre spel för 900 kr än 700 så är det logiskt.

Skrivet av Gertzy:

För mig är det ändå något som skaver logiskt. Betala mer för att få mindre? Folk är märkliga 🫠

Fenomenet i sig är begripligt, men det suger när digitalpriserna är så mycket högre. Spidde 2 nu t.ex., jag köpte det fysiskt för 350 kr - riktigt bra rea. Samtidigt kostar det dubbelt så mycket digitalt - också på rea. Man känner sig mjölkad.

Man får protestrra genom att inte köpa till fullpris. Det finns ju annat att spela.

Skrivet av Gertzy:

Nej, att slippa printa skivor och fodral och designa omslag etc borde göra digitalt mycket billigare kan en tycka

Tillverkningskostnaden har nog väldigt lite med priset att göra. Det gäller att hitta en balans mellan högt pris och att folk köper spelet, och den verkar ligga högre för digitala spel än fysiska.

Skrivet av theBoosing:

Tror länken blev galen, den tar oss till psvr2

Ah, gick inte att direktlänka. Man får gå hit (länken), välja vad man ska köpa (Spelsystem, Spel...), sen klicka en produkt – då får man butikslänkarna. Men det är alla de stora: Webbis, Net on net, Elgiganten osv.

Skrivet av justabit:

Ständigt denna stockholmsfixering. Det finns faktiskt ett helt land utanför stockholm.

Det beror på att cirka en fjärdedel av landets befolkning bor i eller nära Stockholm. Om utvecklare vill nå så många som möjligt är största alternativet ett naturligt val. Lite samma sak som att Stockholm har fått väldigt lite kärlek i MSFS jämfört med t.ex. New York och Tokyo.

Jag tycker andra delar av Sverige är mycket vackrare gjorda än Stockholm. T.ex. sjön Runn i Dalarna (bilden nedan), Kiruna var fenomenalt i solnedgång, osv. Men då handlar det om att återge strandlinjer, berg osv, det funkar rätt bra, vilket byggnader inte gör.

Skrivet av Bennii:

Jag trodde det var:
Spider-Man
2 för 350kr

Blev besviken när man bara fick köpa en... Fredrik kan inte skriva rubriker... 🙁

Ständigt denna Fredrik!

Skrivet av lonian:

"It Takes Two", ska man inte spela det med två kontrollers då?

Jao, två spelare är ett krav och split-screen lär inte funka praktiskt på Deck gisssar jag. En kan köra på Deck, den andra på pc, konsol (eller en annan Deck).

Skrivet av Allexz:

För min del så var Half Life Alyx den absolut häftigaste upplevelse jag haft i ett spel, i hela mitt liv och jag har varit med sen dune-tider. Tyvärr så har jag inte upplevt något i närheten av det i andra titlar... med det sagt behöver de inte vara dåliga... men för mig som har relativt med lite plats så är tröskeln ganska hög att orka putta soffan och köksbord ifrån varandra sedan allt som oftast starta om steamvr och virtual desktop 9312398 gånger innan det funkar... Kanske en me-issue det sistnämnda men så blir det kanske av att man använder det mindre och mindre... en sak är säker dock, varje gång jag hoppar in så slår jag på mig själv och undrar varför jag väntat så länge igen

Alyx är ren magi, oerhört bra spel.

Rörande anslutning: vi kör numera via Steam Link för att lira trådlöst med Quest 2, funkar hur bra som helst. Installera Steam Link-appen i headsetet, ha Steam VR igång och anslut. Var ett jäkla meck innan med att få igång rätt "hubb" (Metas eller Steam VR:s).

Skrivet av Gertzy:

Ja, känns märkligt. Vad har han stängts av för liksom? Ha skrivit i för många trådar att han gillar VR och sin Steam Deck?

Om någon stängs av så görs det av en anledning, men den behöver inte vädras offentligt. Det ska även sägas att det finns både korta och permanenta avstängningar.

Skrivet av Anwest:

Kul! Vilka spel lockar 12-åringen?
Vi har en PSVR 2 som samlar damm och jag har funderat på en Quest 3. Dels verkar det hända mer på spelfronten där (det i sig är sjukt) och dels så lockar trådlösheten, blir mer tillgängligt än att koppla in och ut PSVR 2. Har en 12- och 10-åring som gillar VR men som inte pallar med kablarna.

Mycket röja runt och multiplayer, inom det gebitet testar han allt han kan. Mest kör har Gorilla Tag och några kloner, men han har nyss hittat nåt där man slåss mot jättar (minns inte namnet).

PSVR2 är tekniskt bra, men trådlöst är guld. Jag har aldrig stört mig grovt på sladd vid vr, men om sladdlöst alternativ finns så… klart.

Skrivet av Keima:

Måste finnas någon annan förklaring än att det är en nishad marknad? Finns bara ett racing spel till PSVR2 och det är gran turismo och inget flyg spel, måste falla pladask fort tänker jag..

Ah, jag var otydlig: menade vr på pc.