Turerna kring Billy Mitchell har varit många. Han har knipit världsrekord i spel som Pac-Man och Donkey Kong sedan 80-talet, men på senare år har han blivit påkommen med en hel del lögner, och granskningar av Donkey Kong-rekorden har visat att han med stor sannolikhet inte spelat på ett originalspel, utan med emulatorn MAME.

Det ledde till att Twin Galaxies – som är något av en rekordauktoritet för spel – tog bort hans rekord från sina topplistor. Det ledde i sin tur till att Mitchell stämde dem, men innan fallet hann nå rätten har parterna nu meddelat att de nått en förlikning.

Förlikningen innebär att Twin Galaxies har lagt upp Mitchells rekord på sin webbplats igen, men inte i de faktiska topplistorna, utan via en arkivsida som visar hur listorna såg ut förr i tiden. Mitchell själv hävdar, föga förvånande, att de "återinfört" hans rekord, men så är alltså inte fallet.

Men än är de rättsliga turerna för Mitchell inte över, för han har även stämt Youtubern Karl Jobst, som har varit en av de främsta granskarna av Mitchell på senare år. Enligt Jobst själv kommer det fallet att gå till domstol, eftersom Mitchell annars blir skyldig honom hundratusentals dollar.

Angående det nu aktuella fallet tror Jobst att Mitchell och hans advokater sökt en förlikning eftersom de visste att de skulle ha förlorat i rätten, medan Twin Galaxies anledning till att godta det var att det helt enkelt är jäkligt dyrt att gå upp i rätten.