En och annan moddare kanske har gett upp hoppet om Starfield, men några som kommer att fortsätta lägga till innehåll i spelet är Bethesda själva. Runt 250 personer sägs fortfarande jobba med spelet, och i ett inlägg på Reddit får vi en liten, liten antydan om vad som kan tänkas komma till spelet i framtiden.

Nyligen släpptes uppdatering 1.8.88, som utöver ett par andra fixar även löser problemet med asteroider som fastnar vid ens skepp och vägrar släppa taget. Bethesdas Reddit-inlägg är dock snäppet mer upphetsande:

Vi jobbar även på många nya funktioner som ni har bett om, från stadskartor och moddstöd till helt nya sätt att resa (håll ögonen öppna!). Dessa kommer att släppas på en regelbunden basis av fixar och uppdateringar som väntas komma runt var sjätte vecka.

"Helt nya sätt att resa" alltså? Och eftersom det nämns i samband med "saker vi bett om" får vi hålla tummarna för att det handlar om markfordon, som är något spelarna har bett om sedan dag ett.

Vissa är dock pessimistiska och tror att det kan handla om ett taxisystem som tar oss till olika planeter, men det känns hyfsat överflödigt med tanke på att fast travel-systemet gör i princip samma sak.