Engineer
Liksom medic är engineer en ganska egensinnig klass som förutom dps kan axla den smått märkliga rollen som avståndstank. Bepansrad med heavy armor tål de ett rejält kok stryk samtidigt som de har många kluriga knep för att säkra överlevnaden. När vi har undersökt klassen i gruppmiljö har den inga problem att dra aggro från andra spelare, vilket antyder att den kan bli en tung tank att räkna med i svårare bataljer. Ingenjörerna har även små stridsrobotar till sitt förfogande, som dock inte gör någon större skillnad på de lägre nivåerna.

Spellslinger
Spellslinger är mest ranged av dem alla, med de längsta avståndsattackerna vi stött på i spelet. Men det trygga avståndet har ett pris: området där man skjuter är snävt, och det krävs att man verkligen kan sikta för att träffa de tilltänkta måltavlorna. Spellslingers är dessutom väldigt ömtåliga i sin light armor och behöver undvika fienderna till varje pris. Något som underlättas av den rejäla skada de presterar med sina dubbla pistoler. Förutom att piska ihjäl moståndare så kan de hela sina allierade.

Paths

Path-systemet i Wildstar grundar sig i Bartle-testet, som delar in mmo-spelare i olika kategorier beroende på hur man spelar. Att välja path är inte fullt lika viktigt som att avgöra klass, men förstärker ändå den personliga spelstilen så att du ska få så roligt som möjligt med din tid i spelet. Vill du döda allt du ser? Utforska varje vrå av kartan, undersöka varenda krukväxt och robot, eller bara hjälpa en vän i nöd? Då finns det en path för just dig.

Settler
Gillar du att bygga saker har du kommit helt rätt som settler. Under dina äventyr samlar du skräp och kristaller i omgivningen – som du sedan bygger grymma saker med. Det kan handla om en taxi i en avlägsen by, en maskin som delar ut trevliga buffar, eller en butik som säljer nödvändigheter. Alla dessa prylar kan andra spelare i världen använda. Settlers samarbetar med fördel med varandra för att underhålla sina olika strukturer i världen, vilket även gör det här till den mest sociala inriktningen.

Soldier
Det är inte alltid vi slentrianmördar allting vi ser, men när vi gör det så spelar vi soldier. Inriktningen för den som på olika sätt vill banka vettet ur alla meningsmotståndare. Uppdragen man tilldelas går ofta ut på att försvara prylar i omgivningen från vågor av fiender, eller lönnmörda någon särskilt stöddig motståndare.

Scientist
Alla hängivna achievement-jägare bör överväga att vandra längs forskarnas väg. Dessa informationstörstande individer har en liten robot som scannar av saker i omgivningen, och varken varelser, växter eller maskiner går säkra. Man måste lära sig allting! Som scientist hittar du dessutom exklusiva pussel som du får särskilda belöningar för att knäcka.

Explorer
Vad finns uppe på den isklädda bergstoppen, och vad döljer sig längst in i den där övergivna grottan? Frågor som dessa är utforskarna sällan sena med att besvara, då de är fast beslutna att ta sig dit ingen annan kan (eller vill) för att placera sina flaggor och övervakningsutrustning. En path för dig som systematiskt utforskar varenda vrå av kartan när du spelar mmo-spel. Och som gillar att klättra i träd!

Och där rundar vi av vår genomgång av Wildstars klasser och paths, med förhoppningen att du får lite lättare att välja när betan (och det färdiga spelet) slår upp portarna. Och med en ännu större förhoppning att du fick tag i en nyckel. Annars väntar en ny betaomgång inom kort, och FZ kommer dela ut nycklar till den.