Typ: Förhandstitt

960 artiklar i arkivet.

Filtrera
37

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar

Är Gandalf, Legolas och Frodo tillräckligt stora dragplåster för att EA och Codemasters ska kunna slå World of Warcraft på fingrarna? Kampen stundar och vi har spanat in Lord of the Rings Online.

19

Shadowrun

Förhoppningsvis visste FASA Studio vad de gav sig in på när de tillkännagav att den nya versionen av Shadowrun skulle bli ett actionspel utan ett riktigt singleplayerläge. Reaktionerna lät som bekant inte vänta på sig, men efter att vi fått pröva på en tidig version av spelet kan vi konstatera att FASA kanske inte är helt fel ute trots allt.

26

Jade Empire: Special Edition (förhandstitt)

Har du alltid drömt om att kunna förvandla dig till en gigantisk padda och förgifta dina motståndare med ett klös? I Jade Empire: Special Edition får du genomgå en förtrollad resa genom en fenomenal demonvärld.

12

Sherlock Holmes - The Awakened

Plocka fram förstoringsglasen, ladda pipan och sätt på rocken. Världens förmodligen mest namnkunniga kriminalare kommer snart att vara under din kontroll. Frågan är bara om du kan få honom att agera likt geniet som framställs i Sir Arthur Conan Doyles romaner.

24

Infernal

"Även vackra fåglar skiter". Så fiffigt döptes en gång i tiden en samlingsskiva med svensk punk. Om vi blickar bortom den kulturgärningen och istället applicerar uttrycket på vår omgivning ser vi snart att det är väldigt användbart - få saker är utan skönhetsfläckar. Så också änglar, i alla fall i Infernal - en shooter med den fallna ängeln Ryan Lennox i huvudrollen.

15

Förtitt - vi lirar Wii i London

Trots rymddebaclet tidigt i morse är fredagen den 8 december en dag att skriva in i historieböckerna. Sverige fick inte sin första människa i rymden, men väl en ny konsol att sätta tänderna i. Men tillgången möter inte efterfrågan, så som tröst för uteblivna rymd- och Wii-drömmar får du gotta dig åt vår förhandstitt.

22

UFO: Afterlight

Utomjordingarna vann matchen och den lilla skara av överlevande människor tvingas leva som indianer i reservat, dock inte på jorden utan på Mars. Men nu har tiden kommit för att resa sig ur askan, slå tillbaka inkräktarna och återupprätta vår en gång så stora civilisation, fast på Mars då förstås.

0

Bionicle Heroes

De här robotliknande figurerna, inspirerade av polynesisk mytologi, är en leksaksserie från den välkända tillverkaren Lego. Än så länge har den varit en framgång för företaget och har resulterat i tre filmer, fyra böcker, ett antal serietidningar samt ett spel till Game Boy Advance. Nu kommer snart turen till konsol- och pc-ägare att uppleva Bionicle-världen Voya Nui.

18

Warhammer: Mark of Chaos (preview)

Med sina dryga 20 år på nacken som brädspel är det brittiska strategispelet Warhammer på väg att bli ett etablerat namn även som datorspel. När japanska Namco - som för närvarande förvaltar rättigheterna till varumärkets pc-licens - i slutet av november väntas lansera Mark of Chaos står klassiska Warhammer-inslag som moral, orcher och arméformationer på dagordningen. FZ har tittat närmare på en betaversion av spelet.

43

The Darkness (förhandstitt)

Starbreeze är inte några nykomlingar, men det tog ett antal år av mediokra spel innan de för två år sedan till slut grävde guld med The Chronicles of Riddick. FZ blev inbjudna till det Uppsalabaserade företaget för att pröva på deras nya spel The Darkness som visade sig ha potential att bli något riktigt stort.

5

Stronghold: Legends

Existerade verkligen Kung Arthur? Den frågan ställer sig inte många idag och de flesta experer är överens att han inte är mer än en legend. Stronghold Legends är det senaste spelet i raden där vi än en gång får lära känna den mytomspunne mannen som ryckte lös Excalibur från stenen.

3

Star Wars Empire at War: Forces of Corruption

I februari i år släpptes den bästa Star Wars-strategin, och det bästa Star Wars-spelet på länge till PC. Det behövdes kunnigt folk från det nu mer nedlagda Westwood Studios för att koda skapelsen, och visst blev resultatet bra; av FZ fick det betyget fyra av fem.

16

Microsoft Flight Simulator X

Om en månad är det dags att gå till väders med ett nytt Flight Simulator. Skrivbordsflygare kan se fram mot nya uppdrag, fler plan och krispig grafik. FZ har provflugit en tidig version.

29

Dark Messiah of Might & Magic

Hornförsedda demoner, svartmuskiga orcher och tvålfagra jungfrur - när franska Arkane Studios till hösten lanserar förstapersonspangaren Dark Messiah of Might & Magic står klassiska fantasyinslag på schemat. Med svärdsklingan i den enda handen och musen i den andra har FZ förhandsgranskat titeln som skall ge spelvärldens alla vänsterkängor ett namn.

29

Europa Universalis III

Det går bra för Sverige, så går det att läsa på sossarnas valaffisher. Alla arbetslösa ungdomar kanske inte är av samma åsikt, men för de svenska spelutvecklarna går det i alla fall riktigt bra. Spel som Battlefield 2 och Hearts of Iron har gjort Sverige till ett land att räkna med.

22

The Darkness

I ett mörkt mötesrum hos Take2 i Leipzig satt de och mös, Patrick Liu och Jens Andersson. Vid första anblicken verkade det som att The Darkness gått herrarna åt huvudet, för bortsett från skärmen kom rummets enda ljus från ett litet kylskåp fullspäckat med Red Bull. Efter tio läskeblask av sagda sort ser väl vem som helst monster i mörkret, eller hur?

46

FZ förhandstittar på Unreal Tournament 2007

Ett av spelen som FZ fick stifta närmare bekantskap med under förra veckans GC-mässa var Unreal Tournament 2007. Vi fick en pratstund med Epics Jeff Morris och en inblick i spelet som ska locka med en mix av gammalt och nytt.

18

Kane & Lynch: Dead Men

I ett litet rum med vitmålade väggar, lågt i tak och en påträngande belysning föser de in oss. Vi är fyra europeiska journalister som ska få en specialvisning i Eidos monter på Games Convention, en privat visning som är få förunnad.

5

Age of Empires III : The WarChiefs

När Dallas-baserade Ensemble Studios i höstas sjösatte det tredje realtidsbaserade strategispelet i Age of Empires-serien stod det ganska snart klart att man sannolikt skulle lansera ytterligare uppdrag och innehåll i form av en expansion. Det officiella lanseringsbeskedet i mars kom således inte som någon direkt överraskning - med Age of Empires III: The WarChiefs utlovas fler fältslag i nordamerikansk nybyggarmiljö. FZ har synat förläggaren Microsofts kommande bidrag till den snåriga RTS-djungeln i en första förhandstitt.

21

The Settlers II: 10th Anniversary

Året var 1994 när det tyska spelföretaget Blue Byte gav ut stadsbyggarsimulatorn The Settlers (även känt som Serf City: Life is Fedual). 1996 fick vi en uppföljare i form av The Settlers II: Vini, Vidi, Vici och tre år senare kom The Settlers III. Ytterligare tre år passerar och The Settlers IV släpps 2001. 2005 fick vi åter bygga byar då del fem i serien släpptes: The Settlers: Heritage of Kings och tidigare i år meddelade Blue Byte att vi i nu höst kommer att få spela del sex då The Settlers II släpps... Men vänta nu! The Settlers II???

18

Perimeter: Emperor's Testament

Kaliningradbaserade K-D Lab vädrar i dagarna morgonluft då man står inför lanseringen av uppföljaren till sitt drygt två år gamla strategispel Perimeter. Med undertiteln Emperor's Testament utlovar man en fristående fortsättning som i likhet med sin föregångare gör ett stort nummer av en formbar och föränderlig spelvärld. Läs rapporten från fronten i FZ:s förhandsgranskning.

5

Sword of the Stars

Älskar man turordningsbaserade strategispel som utspelar sig i rymden har man en något begränsad repertoar av titlar att vältra sig i. Men med Galactic Civilizations II fick fansen ett höjdarlir att tillgå. Framtiden verkar dock bli än ljusare, med Kerberos Productions Sword of the Stars kommer vi få ännu en titel i genren.

5

Rise & Fall: Civilizations at War

Vissa typer av spel verkar alltid vara populära. Realtidsstrategi är en sådan genre som alltid sålt som smör. Snart släpps Rise and Fall: Civilizations at War som bjuder på ett par annorlunda tillskott i den aningen uttjatade genren.

0

Just Cause - ett halvår senare

Svensk spelutveckling har tack vare Dice och Starbreeze rotat sig djupt på världskartan men de är inte ensamma under den blågula fanan. När stockholmsbaserade Avalanche Studios avtäckte actionspelet Just Cause förra året var det första intrycket en blandning av Far Cry och Grand Theft Auto – många kallade det skämtsamt för Grand Theft Island.

0

Dreamfall: The Longest Journey

1999 släppte de norska utvecklarna Funcom det bästa äventyrsliret på flera år. The Longest Journey, eller Den längsta resan som det heter på svenska, återuppväckte den då till synes utdöende äventyrsgenren. Funcom är nu tillbaka med ännu ett äventyr, nämligen uppföljaren till The Longest Journey. Spelet har fått titeln Dreamfall: The Longest Journey och släpps i slutet av april på pc.