Nyckelord: super-mario-bros

75 artiklar i arkivet.

Filtrera
123
26

Spelåret 2015

2014 var de försenade storspelens år, och 2015 tackar och tar emot. FZ ger dig de 50 största, intressantaste och mest spektakulära spelen att hålla ögonen på i år.

16

Spelåret 2015 - del 2

Vi fortsätter att lista de spel du måste hålla ett extra öga på under det kommande året - tolv månader till synes fyllda med såväl episka äventyr som stillsamma reflektioner.

53

Årets spel 2014

FZ listar ett spelår som inte alls blev som vi trodde. Förseningar och besvikelser radade upp sig. Men i mörkret fanns också stjärnor, och tio av dem lyste starkare än de andra. Vem vann? Vem slocknade? FZ ger dig den definitiva listan.

18

World of Warcraft: Warlords of Draenor

World of Warcraft återvänder till ursprunget. Och det lockar med sig en sedan länge avhoppad recensent.

30

Arnroths krönika – Free2play kan leda till något bättre

Spel som skinnar ungdomar är inget nytt. Thomas Arnroth minns hur Donkey Kong och Space Invaders ruinerade hans barndom, och han tror att free2play kan föda bättre betalmodeller.

44

Flappy Bird tillbakadraget – trots massiva inkomster

"Det har förstört mitt enkla liv", säger upphovsmannen.

38

GTA V ett av tidernas bäst säljande spel

Take Two har dragit in tiotals miljarder kronor på Rockstars senaste kriminaldrama.

17

NES Remix

Nintendo återupplivar sina klassiker och kombinerar dem med varandra på sinnrika vis i retrofantasternas dröm NES Remix. Men det är inte ett spel för alla.

134

Jämställdhet – viktigt för svenska utvecklare

Thomas Arnroth lyfte fram en teori om att jämställdhetsfrågan inte var viktig för den svenska spelbranschen. Nu kommer svaret: Den är oerhört viktig.

4

Paper Mario: Sticker Star

Mario kan mer än bara hoppa från plattform till plattform, men någon underhållningswrestler är han inte.

24

New Super Mario Bros. U

Ingen är bättre lämpad att sälja Nintendos nya konsol än Nintendos största hjälte. Även om spelnamnet råkar vara ironiskt.

72

Commodore 64:an är 30 år gammal

Hurra för en av tidernas viktigaste hemdatorer!

7

Mario Tennis Open

Marios tennisdebut till 3DS är en mager historia. Eller fokuserad, om man så vill. Men räcker obeslöjad spelkänsla för att dölja skönhetsfelen?

38

FZ 15 år – de 15 viktigaste spelen sedan 1996 (1996-2000)

15 år efter FZ:s födsel gräver vi fram de 15 spel som betytt mest för både oss och branschen sedan dess. Här är de viktigaste spelen, ett per år från 1996 till i dag.

23

Nintendo 3DS får massiv prissänkning

Priset kapas med ungefär en tredjedel i augusti. Du som köpt konsolen till fullpris får 20 klassiker som plåster på såren.

123