Man skulle lätt kunna tro att Deep Rock Galactic: Rogue Core är en expansion till existerande Deep Rock Galactic, men det är faktiskt ett helt nytt spel. Det bär dock många likheter med föregångaren, såsom att det är ett FPS med förstörbara miljöer som helst ska åtnjutas i co-op. Denna gång har dock Ghost Ship Games gjort det till en roguelite, där målet alltså är att komma så långt man kan innan man dör, varpå man börjar om.

Men även om varje runda börjar med enklare verktyg och vapen – som progressivt förbättras under rundans gång – finns det även meta-framsteg att göra som underlättar påföljande rundor, i form av uppgraderingar, ny utrustning och nya förmågor.

Fokus ligger på co-op för upp till fyra spelare (även om det går att lira solo) och att komplettera varandras förmågor, där vissa spelare kanske fokuserar på redskap som gör det enklare att ta sig runt i de procedurellt genererade grottorna, medan andra satsar på biffiga vapen.

Just nu befinner sig projektet i ett tidigt skede, och tanken är att ett slutet alfatest ska hållas under första kvartalet 2024, och det dröjer till november 2024 innan spelet väntas släppas i early access. Där förväntas det bli kvar i 18–24 månader.